Groep 1/2

29-11-2018
Bezoek Sinterklaashuis
Vrijdag zijn we op bezoek geweest bij het huis van de Sint. We beginnen die dag met liedjes zingen, véél liedjes zingen. Eenmaal daar aangekomen worden we door Piet welkom geheten. Binnen vertelt hij de kinderen wat we het komende uur gaan doen. We starten in de knutselruimte waar de kinderen hoofddeksels of een tekening kunnen maken. Daarna gaan we kijken naar de werkkamer van de Sint en zien we waar hij slaapt.We mogen ook nog even naar het kleine huisje waar de pieten slapen. Natuurlijk is er ook nog tijd voor ranja met iets lekkers. Wat een verwennerij!
Dank je wel aan alle ouders die meegeholpen hebben.



08-11-2018
Kabouterpad
Dit schooljaar gaan we vier keer een natuurwandeling maken. De wandeling loopt door een bos, om een groot ven heen. Ieder seizoen gaan we ontdekken hoe de natuur verandert. De eerste tocht hebben we donderdag 25 oktober gelopen. De herfst leent zich uitstekend om een kabouterpad te lopen. Die ochtend veranderden alle kinderen in kleine kaboutertjes en met hun knapzak op de rug gingen ze op pad! Met verschillende auto’s zijn we naar de Vlasroot vertrokken. Op de route vonden de kinderen kaboutertjes die de weg wezen. Onderweg kwamen ze verschillende opdrachten tegen die ze konden doen. Zo moesten ze zoeken naar paddenstoelen, speuren naar de dieren die verstopt zaten, de verschillende boomvruchten verzamelen, de langste takken zoeken, de dikste boom omarmen en een echt kabouterhuisje bouwen van takken en doeken. Vol enthousiasme stapten ze door het bos. Het was een prachtige ochtend!!
Graag willen we dan ook de mensen bedanken die geholpen hebben met de voorbereidingen en met de hulp op de dag zelf.

De wintertocht
Onze volgende tocht zal zijn op dinsdag 5 februari. Dan gaan we ontdekken wat de winter voor ons in petto heeft. Wil je meehelpen? Na de kerstvakantie zal er via de klassenouder contact gezocht worden met de ouders die deze dag ook tot een groot succes willen maken.



04-10-2018
Thema ‘feest’
Het thema ‘feest’ hebben we feestelijk afgesloten met kronen en een taartje. Tijd om het volgende project te gaan starten.

Thema ‘sprookjes en herfst’
Dit zal gaan over sprookjes en herfst. Er komen vier sprookjes centraal te staan waarbij we ons richten op taalvaardigheid en spel. Komende week zullen we voornamelijk bezig zijn met herfst en de Kinderboekenweek.

De letter ‘M’
Deze week hebben we de letter ‘M’ geleerd. De kinderen mogen voorwerpen meenemen waarin we de letter m horen. We gaan samen ontdekken waar we de letter in het woord horen. Horen we de ‘M’ vooraan, in het midden of achteraan?



27-09-2018
Weekendkring
Tijdens de weekendkring op maandagmorgen willen we komende tijd iedere week twee kinderen de gelegenheid geven om aan de hand van foto’s of voorwerpen iets te vertellen aan hun klasgenoten. Dit kan bijvoorbeeld om iets gaan wat uw kind in het weekend heeft gedaan of over iets waar uw kind op dat moment erg mee bezig is. Het is de bedoeling dat het kind echt iets kan vertellen over de foto of het voorwerp. Het zou fijn zijn als u hier vooraf al met uw kind over praat. We willen de kinderen op deze manier leren gericht iets te vertellen en hun klasgenoten leren kritisch te luisteren. De klasgenoten mogen reageren en vragen stellen aan het kind. Vanaf volgende week hangt op de deur van de klas een lijst met data wanneer uw kind aan de beurt is om te vertellen. Foto’s mogen worden doorgemaild zodat we ze kunnen laten zien op het digibord. U mag natuurlijk ook altijd de foto’s meegeven. Het mailadres waarnaar de foto’s kunnen worden gemaild is m.vanlieshout@veldvest.nl.



20-09-2018
De letter ‘O’
We hebben de letter ‘o’ geleerd. We zoeken naar woorden waar we de ‘o’ in het midden horen. Mocht uw kind thuis spulletjes ‘vinden’ met de ‘o’ in het midden dan mag hij/zij deze mee naar school nemen.



23-08-2018
Start schooljaar
We zijn dit schooljaar gestart met veel nieuwe kinderen. Deze eerste week hebben we veel spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen. Ook besteden we veel aandacht aan alle routines die er zijn in deze groep. We merken dat de kinderen het al erg snel oppikken en dat er een fijne, rustige sfeer in de groep heerst.

Thema ‘Feest!’
De komende periode gaan we werken rondom het thema ’Feest!’ We hebben een uitnodiging gekregen van Pompom. Dit is een handpop die in onze klas ‘woont’. Hij is bijna jarig en wil graag een feestje geven. Samen met de kinderen hebben we een woordveld gemaakt met daarin de benodigdheden en activiteiten die bij een verjaardag horen. Met deze activiteiten gaan we aan de slag aangevuld met onze doelen voor deze bijbehorende periode.



24-05-2018
Thema ‘Floddertje’
In de kleutergroep zijn we met een nieuw thema gestart: ‘Floddertje’. Elke week wordt er een verhaaltje voorgelezen over Floddertje en haar hondje Smeerkees. Floddertje is een echte smeerpoets! Zij houdt van kliederen en knoeien en dat doen de kleuters ook!
Deze week beleefde Floddertje een avontuur met een heleboel schuim. Ook de kleuters gingen lekker aan de slag met scheerschuim! Wat een kliederboel!!!


05-04-2018
Thema 'Dierenwinkel'
De supermarkt die in groep 1-2 staat, gaat sluiten. Er komt nu een dierenwinkel voor in de plaats. De kinderen mogen van thuis knuffeldieren meebrengen die op school mogen blijven gedurende het thema.


29-03-2018
De letter 't'
We hebben deze week de letter 't' geleerd. Heeft uw kind spulletjes thuis die met deze letter beginnen dan mogen ze deze meenemen naar school. 


15-03-2018
Thema 'Supermarkt'
De afgelopen weken hebben we in onze klas een mooie supermarkt gemaakt. Daar hebben de kinderen al flink geoefend met het maken van boodschappenlijstjes, vakken vullen, werken achter de kassa en klanten helpen. Woensdag zijn we eens gaan shoppen in een echte supermarkt! Gewapend met twee grote boodschappentassen, boodschappenlijstjes en geld gingen we op pad. In de winkel splitsten we op in twee groepen en werd er flink gezocht naar alle producten die op het lijstje stonden. De kinderen deden het fantastisch! Al snel hadden we de buit binnen en konden we weer terug naar school.
Daar werd het fruit dat we gekocht hadden, in kleine stukjes gesneden en aan een spies geregen.
Smullen geblazen!
Donderdag maken we cupcakes en vrijdag bakken we appelflappen!