01-11-2018
PreHistorisch Dorp
Vorige week heeft groep 7-8 een bezoek gebracht aan het PreHistorisch Dorp. Hier hebben de kinderen in groepjes, onder begeleiding van enkele ouders, gewerkt aan oude ambachten. Elk kind heeft een beiteltje gesmeed. In mergelsteen hebben ze mooie figuren gemaakt, met hun zelfgemaakte beiteltje. Verder hebben de kinderen met leer een klein tasje gemaakt voor het beiteltje. Toen de kinderen klaar waren, hebben ze nog met oude spelletjes gespeeld. Het was een zeer leuke en leerzame ochtend. Natuurlijk dank aan de ouders die mee zijn gegaan!

25-10-2018
Voorleeskampioen
Tijdens de Kinderboekenweek, voor de herfstvakantie, hebben enkele kinderen uit groep 7-8 in de verschillende klassen voorgelezen. De kinderen zijn beoordeeld op het voorlezen. Hieruit is één winnaar gekozen als voorleeskampioen van onze school. Dit is geworden…. Julian van de Laak!! Hij zal in het voorjaar van 2019 onze school gaan vertegenwoordigen tijdens de Veldhovense voorleeskampioenschappen in de Schalm. Julian, van harte gefeliciteerd, knap gedaan!

11-10-2018
Groot AugDictee
Deze week heeft groep 8 de voorronde van het Groot AugDictee gemaakt. Dit dictee is geschreven door Tosca Menten. De winnaar van deze voorronde, mag op donderdag 8 november naar het Augustinianum waar de finale plaatsvindt. Daar wordt het dictee voorgelezen door Tosca Menten.
Om een indruk te geven van de moeilijkheid, hieronder 2 zinnen uit het dictee;

1. Tijdens het kanoën kanoden ze linea recta de verkeerde kant op.
  2. Bij het estafettezwemmen belandden de twee malloten in de verkeerde baan.

Iedereen heeft ontzettend zijn best gedaan, maar er kan natuurlijk maar één winnaar zijn en dit is……………
Maud Adriaans!!!!
Maud, van harte gefeliciteerd! Heel veel succes 8 november.

Bezoek Prehistorisch dorp
In het kader van ons geschiedenisonderwijs brengt groep 7-8 op 26 oktober een bezoek aan het PreHistorisch Dorp. We zullen dan om 8.30 uur vertrekken en we verwachten rond 11.30 uur weer terug te zijn op school. Voor deze ochtend zijn we op zoek naar ouders die zouden kunnen rijden. U kunt zich hiervoor opgeven bij de leerkracht. Bij voorbaat dank.

20-09-2018
Kinderpostzegelactie 2018
Ook dit jaar doet onze klas mee aan de kinderpostzegelactie. Op maandag 24 september zal de eerste uitleg gegeven worden in de klas en krijgen de kinderen hun missie-envelop mee naar huis. In deze envelop vindt u een brief aan de ouders en een brief aan de leerling met daarin belangrijke informatie. Leest u deze a.u.b. goed door.
De actie start op woensdag 26 september. De kinderen van groep 7-8 zijn dan om 12.00 uur uit, zodat ze kunnen gaan starten met de actie.
Deze dag krijgen ze de missie-map met daarin de bestelmaterialen mee naar huis. De kinderen hebben t/m 3 oktober de tijd om de kinderpostzegels te verkopen.

Nationale voorleeswedstrijd 2018-2019
Ook dit jaar zal onze school deelnemen aan de nationale voorleeswedstrijd. Leerlingen van groep 7 en 8 mogen hieraan meedoen. De voorrondes vinden plaats tijdens de Kinderboekenweek. De kinderen gaan in deze week voorlezen in de verschillende groepen op onze school. Uiteindelijk wordt er 1 schoolkampioen uitgekozen.
De vervolgronde zal tussen januari en maart plaatsvinden in De Schalm. De Veldhovense voorleeskampioen mag dan deelnemen aan de provinciale finale.

13-09-2018
Boekenkring
Aanstaande vrijdag starten we met de eerste boekenkringen. De kinderen vertellen waar het boek over gaat, wie de hoofdpersonen zijn en ook geven ze informatie over de schrijver. Ook lezen ze een stukje voor uit hun boek. De kinderen leren op deze manier te spreken voor de klas. Tevens stimuleren we hiermee de leesmotivatie doordat kinderen zien en horen dat er veel mooie/leuke/grappige/spannende boeken zijn.

30-08-2018
Hout
We zijn dit schooljaar tijdens de natuurlessen gestart met het thema: ‘De wereld om je heen’
In dit thema staat hout centraal:

• Wat maakt je van hout?
  • Waar komt hout vandaan?
  • Hoe werk je met hout?

In de komende weken gaan de kinderen zelf werken met hout. De bedoeling is dat de kinderen tijdens de creatieve lessen een vogelhuisje ontwerpen en maken van hout.
Mocht u hier thuis hout hebben wat wij mogen gebruiken, dan is dit zeer welkom!

Ook in groep 7-8 hebben we de eerste week van dit scholjaar er al weer bijna op zitten. We hebben samen al gesproken over de regels en afspraken in de klas. Alle spullen zijn uitgedeeld en van de meeste vakken hebben we de eerste lessen al gehad. Er wordt hard en goed gewerkt en de kinderen komen zelf met ideeën en goede vragen. Een super goed begin van dit schooljaar!