Ouders vertellen

Van een zeer tevreden ouder

23 mei 2017

Als ouder van mijn kind dat 8 groepen heeft doorlopen op de Casimirschool ben ik erg tevreden over deze school gelegen aan een schitterend park. Mijn dochter heeft in de loop der jaren steeds meer zelfvertrouwen gekregen mede dankzij de aanpak van de Casimirschool. Ze is nu vaak blij en vindt het over het algemeen leuk op school. Zeker de laatste jaren is er steeds meer sprake van transparantie op school wat ik heel belangrijk vind. Het is heel duidelijk waar de leerlingen en leerkrachten mee bezig zijn en ouders worden betrokken bij de keuzes die gemaakt worden. Toekomstplannen zijn realistisch en eerlijk zonder valse beloftes.
De school is kleinschalig wat betekent dat er veel aandacht is voor het individuele kind. Er is bijvoorbeeld in groep 7/8 met de kinderen ieder apart een soort contract opgesteld waarin de kinderen zelf zowel hun plus- als leerpunten in opschrijven waar aan gewerkt moet worden. Die punten worden individueel geëvalueerd en zo nodig weer onder de aandacht gebracht. Verder wordt er steeds consequenter omgegaan met het thema "de vreedzame school" waarbij vooral het positieve gedrag van leerlingen benadrukt wordt zodat ze steeds meer zelfvertrouwen krijgen en een voorbeeld kunnen zijn voor anderen/medeleerlingen. Verder is er aandacht voor goede omgangsvormen met elkaar. Dit vind ik hele sterke punten van deze school! Ook heb ik gemerkt dat er tijdens schoolkeuzegesprekken voor voortgezet onderwijs goed geluisterd wordt naar wat mijn kind wil. Natuurlijk wordt  er net als op elke andere basisschool hard gewerkt aan het halen van zo goed mogelijke leerresultaten bij de leerlingen.

Kortom: ik wens ieder kind deze individuele aandacht in deze fijne leeromgeving!

Mvg. een zeer tevreden ouder

Jij?

07 mei 2017

Wij zijn op zoek naar ouders die vertellen wat ze van onze school vinden. Zo helpen we nieuwe ouders om een goede keuze te maken voor hun kind. Interesse? Stuur even je ervaring naar ons door. Alvast bedankt.