Ouders vertellen

Dear Fellow Expat

03 december 2019
Our move across the world has not been an easy one but the fact that my daughter can't wait for school to start every day gives me the uttermost pleasure. It makes those difficult days that much easier to get through with my happy laughing excited jumping daughter. I couldn't have chosen a better first school to help us climatize!

Basisschool aan 't Heike

08 november 2019

Onze dochter zit inmiddels in het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs. Ze heeft haar “basis” gelegd op basisschool aan ’t Heike. We merken nu dat deze basis een hele goede is. Dat weet je altijd pas achteraf natuurlijk. De keuzes die je als ouders maakt of dat de juiste zijn.

We hebben destijds voor deze school gekozen om verschillende redenen. De kleinschaligheid die ons een veilig en warm gevoel gaf, en de prachtig groene locatie gaven de doorslag.

“Veiligheid” is een pre om je te kunnen ontwikkelen. Veiligheid letterlijk, maar vooral ook , je persoonlijk veilig voelen. Veilig voelen om jezelf te kunnen en mogen zijn, veilig voelen om op je eigen manier en tempo de ruimte te krijgen om te leren. Ruimte voor creativiteit, ruimte voor gesprek, ruimte voor “samen”.

Toen ze in groep 6 zat zijn wij naar een ander deel van Veldhoven verhuisd.  Maar ze was zelf heel duidelijk: ik blijf op deze school. En dat zegt voldoende toch? Ze kijkt tevreden terug naar haar tijd op Basisschool aan ’t Heike, en wij dus ook,  klein maar fijn!

Van een zeer tevreden ouder

23 mei 2017

Als ouder van mijn kind dat 8 groepen heeft doorlopen op de Casimirschool ben ik erg tevreden over deze school gelegen aan een schitterend park. Mijn dochter heeft in de loop der jaren steeds meer zelfvertrouwen gekregen mede dankzij de aanpak van basisschool aan 't Heike (voorheen de Casimirschool). Ze is nu vaak blij en vindt het over het algemeen leuk op school. Zeker de laatste jaren is er steeds meer sprake van transparantie op school wat ik heel belangrijk vind. Het is heel duidelijk waar de leerlingen en leerkrachten mee bezig zijn en ouders worden betrokken bij de keuzes die gemaakt worden. Toekomstplannen zijn realistisch en eerlijk zonder valse beloftes.
De school is kleinschalig wat betekent dat er veel aandacht is voor het individuele kind. Er is bijvoorbeeld in groep 7/8 met de kinderen ieder apart een soort contract opgesteld waarin de kinderen zelf zowel hun plus- als leerpunten in opschrijven waar aan gewerkt moet worden. Die punten worden individueel geëvalueerd en zo nodig weer onder de aandacht gebracht. Verder wordt er steeds consequenter omgegaan met het thema "de vreedzame school" waarbij vooral het positieve gedrag van leerlingen benadrukt wordt zodat ze steeds meer zelfvertrouwen krijgen en een voorbeeld kunnen zijn voor anderen/medeleerlingen. Verder is er aandacht voor goede omgangsvormen met elkaar. Dit vind ik hele sterke punten van deze school! Ook heb ik gemerkt dat er tijdens schoolkeuzegesprekken voor voortgezet onderwijs goed geluisterd wordt naar wat mijn kind wil. Natuurlijk wordt  er net als op elke andere basisschool hard gewerkt aan het halen van zo goed mogelijke leerresultaten bij de leerlingen.

Kortom: ik wens ieder kind deze individuele aandacht in deze fijne leeromgeving!

Mvg. een zeer tevreden ouderJij?

07 mei 2017

Wij zijn op zoek naar ouders die vertellen wat ze van onze school vinden. Zo helpen we nieuwe ouders om een goede keuze te maken voor hun kind. Interesse? Stuur even je ervaring naar ons door. Alvast bedankt.