Continurooster

Op onze school hanteren we een continurooster. Dit houdt in dat alle kinderen, onder toezicht van teamleden, tussen de middag (kosteloos) op school overblijven.

Een belangrijk voordeel van een continurooster is dat door een kleine middagpauze van 45 minuten de speeltijd na de schooltijd voor de kinderen effectiever over de verschillende dagen van de week kan worden verspreid. Voor de ouders/verzorgers houdt dit in dat de kinderen zich slechts twee keer per dag door het drukke verkeer hoeven te begeven. Het met elkaar lunchen en spelen tussen de middag in een prettige sfeer leidt er tevens toe dat het opvoedkundig klimaat van onze school goed is en dat daarbinnen de kinderen wordt geleerd op een fijne manier met elkaar om te gaan. Hierbij worden de principes van de Vreedzame School ook gehanteerd.

Alle groepen hebben gelijke schooltijden en gaan op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 15.00 uur naar school en op woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 12.15 uur.

Op maandag, dinsdag en donderdag wordt aan het einde van de ochtend, om 12.15 uur, onder
begeleiding van de eigen leerkracht 15 minuten geluncht en aansluitend 30 minuten buiten gespeeld (bij regen wordt binnen gespeeld) onder begeleiding van de leerkracht en een hulpouder.

Hiertoe zijn er binnen de school diverse speel-o-theken ingericht, beschikt de school over een
tafeltennistafel en kunnen de kinderen tussen de middag gebruik maken van het grote speelveld
dat direct tegenover de school ligt en waar ze kunnen voetballen, hockeyen, skeeleren of
gewoon lekker op een bankje zitten.

Kinderen nemen naast hun lunchpakket, ook het eigen drinken mee, dat eventueel in de koelkast gezet kan worden. Thee wordt kosteloos door school verstrekt.

Voor deze tussen schoolse opvang worden aan de ouders géén kosten in rekening gebracht.